مصاحبه با دکتر وحيد سينايي
عضو هيات علمي گروه علوم سياسي دانشگاه فردوسي مشهد و دبير دومين همايش ملي دولت پژوهي
1-با توجه به برگزاري همايش نخست در دهم اسفند 1395 دستاوردهاي اولين همايش دولت پژوهي چه بوده است؟
يکي از اهداف همايشها گردآوردن صاحب نظران و محققين در ارتباط با موضوع همايش و تبادل آراي آنها است. در نخستين همايش دولت پژوهي، افزون بر اين اقدام موضوعات و عناوين سخنرانيها به نحوي بود که با مسائل و مشکلات کشور در عرصههاي مختلف، ارتباط پيدا ميکرد و در رابطه با آن سخنرانان ارائهي نظر ميکردند و پنلهاي مختلفي چون دولت و کيفيت سياستگذاري عمومي در ايران، دولت؛ اقتصاد سياسي و توسعه، دولت؛ وجوه حقوقي و قانوني، دولت؛ نظريه و سياست صحبت شد. چکيدهي مطالب و مقالات هم به صورت الکترونيکي و چاپي در اختيار محققان قرار گرفت.
2-اهداف اصلي برگزاري دومين همايش ملي دولت پژوهي چيست؟
با توجه به اين که دولت يکي از مهمترين مفاهيم علم سياست است گروه علوم سياسي دانشگاه فردوسي مشهد، همايشهاي ثابت و دو سالانهي خود را به موضوع دولت اختصاص داده و در همايش دوم تاکيد بر دولت در ايران و مباحث سياستگذاري، چالشها و حکمراني محلي، مشکلات اقتصادي و سرشت و کارآمدي دولت در جمهوري اسلامي به بحث گذاشته ميشود. و پرتويي از دولت در ايران و مشکلات و چالشهاي آن مطرح ميشود.
3-آيا موضوع همايش ملي دولت پژوهي منحصرا به رشتهي علوم سياسي مربوط است يا ساير رشتهها هم ميتوانند مشارکت کنند؟
در اين همايش، اساسا چون مسئلهي دولت با حوزههاي مختلف ارتباط دارد عنوان همايش يک عنوان بينرشتهاي است و از رشتههاي حقوق، اقتصاد و جامعهشناسي هم مقالاتي دريافت کردهايم و از اساتيد اين رشتهها نيز سخنراناني در همايش حضور دارند. به همين جهت مخاطبين در روز همايش نيز ميتوانند شامل دانشجويان رشتههاي مختلف باشند.
4-اهميت موضوع دولت پژوهي که سبب برگزاري دومين همايش با اين عنوان شده است، چيست؟
با توجه به اين که همايش دوم دولت پژوهي با محوريت جمهوري اسلامي ايران: بنيان، آسيب، چشمانداز برگزار خواهد شد و با توجه به شرايط منطقه و همچنين شرايط بينالمللي و چالشهاي داخلي، موضوع همايش دولت پژوهي صرف نظر از بحث آکادميک موضوع روز کشور است. بنابراين مباحث همايش کاملا مسائل و چالشهايي است که نه تنها دغدغهي پژوهشگران و اساتيد بلکه از دغدغههاي مردم نيز ميباشد.
5-چه برنامهها و پنلهايي براي روز همايش پيشبيني شده است؟